52 weken duurzaam #30: Doe een digi detox


Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 30 was de opdracht om los te komen van je smartphone en te streven naar een gezond schermgebruik. 

Wij zijn op vakantie op Schiermonnikoog. Alle gezinsleden hebben hun mobiele telefoon bij zich; Olaf en ik hebben onze laptops meegenomen en ik mijn nieuwe fototoestel zodat ik kan oefenen voor mijn werk als vastgoedstylist. Reden: we zijn eigen ondernemer en dus gaan sommige opdrachten gewoon door. Is dat erg? Nee hoor! Want we doen ons werk vroeg in de ochtend en daarna is het klaar. En gaan we fietsen, wandelen of een ijsje eten in het dorp. En als we op het terras zitten, praten we gewoon met elkaar en komen de telefoons de tas niet uit. Ik zie regelmatig gezinnen op het terras zitten met allemaal een smartphone voor hun neus en waar geen gesprek meer gevoerd wordt. Dat is toch wel armoede. 

Oefenen met mijn Nikon D3500

Bijzondere ontmoeting

Hoe fijn het is om toch niet helemaal verstoken te zijn van social media? Ik had een foto van onze dochter aan zee geplaatst op Instagram. Oud-studiegenoot Carla zag dit bericht en gaf aan dat ze ook op het eiland was. Een afspraak was snel gemaakt en hoe leuk om na 25 jaar weer bij te praten. Zonder social media wisten we niet van elkaar dat we op hetzelfde eiland zaten. Natuurlijk kun je elkaar ook gewoon tegenkomen bij de Spar, maar dit was toch wel heel makkelijk. 

Met Carla op het terras bij Graaf Bernstorff

Terugblik uitdaging week 29

Vorige week was de uitdaging om een beleving in plaats van een cadeau te geven. Nou, dat is gelukt. Want gisteren was Olaf jarig. We hebben heerlijk gegeten in restaurant Brakzand op Schiermonnikoog. Dat was nog eens een leuke uitdaging waar het hele gezin van profiteerde.

Etentje met z'n vieren; foto gemaakt met smartfoon ;)