52 weken duurzaam #29: Geef geluk

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 29 was de opdracht: geef geen spullen, maar geef aandacht aan elkaar en beleef.

Bedenk waar je iemand blij mee maakt. Geen spullen die al snel in de afvalcontainer belanden, maar kies voor een leuke ervaring. Iets meemaken heeft veel meer impact dan iets bezitten of kopen. Hoofdstuk 11 van ons boek 'Gelukkig met minder spullen' gaat hier ook over. We schreven er een blogpost over en gaven hiermee een voorproefje van ons boek. 

Vakantie = beleven

Vakantie vieren is natuurlijk sowieso al beleven. En dat zijn we nu aan het doen. En ook al regent het nu keihard op Schiermonnikoog, we hebben vakantie, wie doet ons wat? Ik ben blij dat we in een mooi en droog appartement zitten en niet in een tentje (ben toch niet zo van het kamperen). En het houdt vast zo op met regenen. Gisterenochtend heb ik samen met dochter Emma hardgelopen. Samen naar de zee gelopen en daar oefeningen gedaan, met het geluid van de zee op de achtergrond, super! Ik besef bovendien dat het wellicht de laatste of één van de laatste keren is dat beide kinderen meegaan op vakantie. Nog even van genieten dus!

Hoera, Olaf is bijna jarig 

Olaf is volgende week jarig (30 juli). Hij wilde boekenbonnen. Maar in het kader van de weekopdracht besloot ik dat niet te doen. Ik bied hem een heerlijk vegetarisch verjaardagsdiner in een leuke strandtent op Schiermonnikoog, samen met onze kinderen. Heel leuk, gezellig en we steunen de lokale horeca :). We moeten nog heel even wachten, maar het etentje is gepland.