Gewoon Groen

Het boekje 'Gelukkig met minder spullen' dat we eind 2020 uitbrachten, heeft ons veel gebracht. Geen enorme verkoopcijfers, maar wel nieuwe initiatieven, ontmoetingen en energie. En de afgelopen weken hebben we heel veel ontmoetingen gehad. Reden: we willen een stap voorwaarts maken en concreet aan de slag met groene, duurzame initiatieven. 

De naam is er al: Gewoon Groen. Ons idee: we zetten ons in om onze omgeving groener, duurzamer en leefbaarder te maken. We voeren concrete acties en projecten uit en verbinden mensen met elkaar op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid. Via onze bottum-up activiteiten willen we tevens de sociale cohesie in wijken en dorpen vergroten. 

Inspiratie

Gisteren waren we bij DAZO (Dit Adres Zoekt Ondernemers) in het Spijkerkwartier in Arnhem. Daar werden we meegenomen in het verhaal van het realiseren van een circulaire inclusieve wijk economie. Zij voeren projecten uit vanuit de filosofie van de Blauwe wijk economie van Gunther Pauli.

De Blauwe Economie is een andere manier van economisch denken. Het is gebaseerd op hoe de natuur werkt en gaat uit van samenwerking in plaats van concurrentie. Een prachtig voorbeeld gehoord hoe banen in de wijk worden gecreëerd. En over 'Spijkerzwam' waarbij oesterzwammen worden gekweekt op het koffiedik van de grote kantoren en restaurants uit de wijk. 

Geïnspireerd verlieten we na twee uur het pand. Met nieuwe ideeën en inzichten en weer nieuwe mensen die we hebben ontmoet.