Challenge 52 weken duurzaam #21: Verwen je fiets

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 21 was de opdracht: verwen je fiets.  

Super duurzaam

Op lopen na, is er geen manier van reizen zo milieuvriendelijk als de fiets. Door vaker de fiets te pakken, kun je heel wat CO2 besparen en jouw impact op het klimaat verkleinen. Om je fiets optimaal te gebruiken, is onderhoud nodig. En als je fiets er puik bij staat, pak je 'm ook eerder. 

Onze fietsen staan er prima bij. Olaf gebruikt de zijne nauwelijks en de mijne is een soort familiefiets geworden (de enige elektrische fiets in het gezin). Maar dat is ook niet erg. Aan het begin van de lente heeft de fiets nog een beurt gehad, zijn onder andere de remblokjes vervangen dus we kunnen er weer lekker tegenaan.

10.000 stappen

Nu wandelen wij op het moment meer dan we fietsen of de auto pakken. Olaf tikt per dag ruim de 10.000 stappen aan en ik doe mijn best, maar de 10.000 haal ik niet elke dag. En omdat ik nog steeds nauwelijks naar kantoor ga (zo'n 12 kilometer, ideale fietsafstand), staat de fiets vaak stil.

Tandem

Dit jaar trouwens geen fietsvakantie voor ons. We gaan twee weken naar Schiermonnikoog. Inclusief fietsen bij het appartement, dus hier zullen we zeker de nodige kilometers maken. En af en toe een tandem huren, zo leuk!