Challenge 52 weken duurzaam #17: Ga op avontuur in eigen land

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 17 was de opdracht: ga op avontuur in eigen land en plan alvast een duurzame vakantie in eigen land. 

Gedoe

Vliegen naar het buitenland is vooral gedoe. Je moet al vroeg van te voren op het vliegveld zijn, vaak op een onchristelijk tijdstip. En dat je dan zelfs de riem uit je broek moet halen voordat je aan boord mag! Ik vind dat gedoe en zeer stressig. We zijn weinig in het buitenland geweest, ze zijn op één hand te tellen zelfs. En dat houden we graag zo. Wel zo duurzaam.

Schiermonnikoog

De uitdaging van deze week is voor ons geen uitdaging. We zijn jaren op fietsvakantie in eigen land geweest. En voor dit jaar hebben we alvast twee weken Schiermonnikoog geboekt, ons favoriete waddeneiland. Het appartement heet Ludje Wad en het ligt midden in het pittoreske dorp. We kijken er al naar uit. Ik heb zelfs een nieuwe bikini gekocht, dus kom maar op met die zon en de zee! 

Nieuwe ideeën 

Via de groep '52 weken duurzaam' kom je wél weer op nieuwe ideeën en dat is dan weer pure winst. Zo heb ik me aangemeld als huizenoppasser. Ik wil wel op een huis passen en af en toe de hond uitlaten in ruil voor een geheel nieuwe omgeving om te ontdekken.