52 weken duurzaam #45: Koop geen nieuwe spullen

Carmen: Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 45 was de opdracht om geen nieuwe spullen te kopen, maar meer te delen.

Het boek 'De verborgen impact' van Babette Porcelijn gaat onder andere over het kopen van spullen. En hoe schadelijk voor het milieu het is om veel nieuwe spullen te kopen. Best een eye-opener. 

Soms lukt ons dit niet. Je gaat een airfryer niet delen met je buren (en allebei eten we het liefst op zondagavond patat. Of doet iedereen dat op zondagavond?!). En die van ons voldeed niet meer (veel te slappe patat) dus kochten we een nieuwe. Maar op sommige punten zijn we ook goed bezig. We hebben bijvoorbeeld geen boormachine in huis. We hebben allebei twee linkerhanden dus wat moeten we met een boormachine? En als die nodig is, komt mijn lieve broer ons helpen. 

Voor mijn werk als vastgoedstylist help ik mensen met het opruimen van hun woning en style het voor de verkoop. En weet je waar ik mijn spullen vandaan haal? Negen van de tien keer van Marktplaats of de kringloopwinkel. Je vindt er de leukste spullen voor een prikkie én je bent duurzaam bezig. Heerlijk om er rond te struinen en ik vind altijd wel iets geschikts dat ik vervolgens weer een plekje geef in één van de huizen. 

We schreven er al over in ons boekje Gelukkig met minder spullen. En ook hoe moeilijk het is om niet alles maar meteen te kopen. Dat het meestal best aardig gaat. Maar soms ook helemaal niet ...