52 weken duurzaam #39: Houd je relaties tegen het licht


Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 39 was de opdracht om je relaties tegen het licht te houden, sorry te zeggen als het nodig is en te investeren in duurzame relaties. 

Verbinding en ontmoeting staan deze week centraal. Een opgeruimd hoofd is meer aandacht voor je fysieke en sociale omgeving. Want als je 'bezet' bent door onfrisse zaken tussen jou en anderen, hoe klein ook, heb je minder aandacht voor jouw eigen gezondheid en voor de gezondheid van de planeet.

Niet iedereen is je vriend

We hebben geen enorme vriendengroepen. Nooit gehad en ook geen behoefte aan. Maar een paar goede vrienden is heel fijn om te hebben en mee af te spreken. Deze week hadden we veel ontmoetingen. Dinsdagavond bij een gezellig houtvuur in de tuin bij vrienden en donderdag op het 50-jarig huwelijksfeest van mijn ouders.

Vandaag ontmoetten we goede vriend Dennis. Vanwege een hersenbloeding kan hij niet praten. Lastig communiceren dus, want hij kan alleen maar antwoorden met 'ja' en 'nee'. Gelukkig heeft hij genoeg lieve mensen om zich heen en is hij niet eenzaam. 

Een week met veel ontmoetingen dus. We gebruiken de zondag om ons op te laden voor volgende week. Een week met veel ontmoetingen en praten over vergroening, meer bomen & planten en minder stenen.