52 weken duurzaam #38: Ga in gesprek met je buren

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 38 was de opdracht om in gesprek te gaan met je buren over een duurzame wereld. 

Buurtinitiatief Bomenbuurt

We hebben best een actieve buurt. Niet als het gaat om verjaardagen vieren, maar wel als het gaat om verbinding en duurzaamheid. Zo hebben we het Buurtinitiatief Bomenbuurt waarbij we afgelopen voorjaar onder andere samen bloemzaad hebben gezaaid. En waarbij we samen met de schoolkinderen actie hebben gevoerd tegen hondenpoep. Het volgende onderwerp is de snelheid in de wijk, want dat blijft een grote ergernis. Ook dat gaan we samen met kindcentrum Oersprong doen. En voor de langere termijn zijn we in contact met de gemeente over nieuwbouw.

Appeltaart

En intussen is het zaterdag 25 september en is het Burendag. We zijn uitgenodigd voor een kopje koffie en een stukje taart, superleuk en gezellig om elkaar weer te zien. Het was vooral een moment om weer even bij te praten zodat we straks elkaar weer makkelijk weten te vinden als we in actie moeten komen.