52 weken duurzaam #36: Verspil geen eten

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 36 was de opdracht om geen eten te verspillen. 

Handig lijstje

We kregen een handig lijstje die we hier graag delen:

1. Check je voorraad voordat je boodschappen doet. Wij bestellen onze boodschappen online en kijken ondertussen in de kast wat we nog aan voorraad hebben.

2. Maak een planning en een boodschappenlijstje. Wij bedenken geen weekmenu, vinden we wat al te voorspelbaar. Maar we koken die week gewoon met de spullen die we in huis hebben. Werkt supergoed.

3. Kook op maat. Dat proberen we zo goed mogelijk. Maar is nooit helemaal te plannen. De ene keer heb je meer honger dan de andere keer.

4. Bewaar eten op de goede plek. Met een handige link voor tips

5. Zet je koelkast op 4 graden. Geen idee. Onze koelkast heeft verschillende standen. Welke temperatuur daar bij hoort, weten we niet.

6. Let op de houdbaarheid. Doen we! En meestal krijgt het eten de kans niet om zo lang in de koelkast te liggen. 

7. Wees creatief met restjes. Maak er lekkere restjes mee. Van oud stokbrood maak je heerlijke bruchetta. Gekookte aardappels zijn heerlijk om een dag later te bakken. Pasta de volgende dag opwarmen is altijd een goed idee. En de koude pastasalade op de foto aten we de ene dag bij de barbeque en aten de kinderen de volgende dag als lunchgerecht.

Pubers in huis

Onze kinderen zijn 16 en 17 jaar. Ze hebben eigenlijk altijd zin in eten. Eten dat over is (!) eten ze op. Dezelfde avond nodig of een volgende middag. Nooit een probleem ;)!