52 weken duurzaam #34: Eet gezond en gevarieerd

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 34 was de opdracht om gezond en gevarieerd te eten. Vergeet de schijf van vijf en vervang deze door de Bingo van tien. 

Het gaat er bij gezondheidsbingo niet om dat je iets niet zou mogen eten. Het gaat erom wat je wél en meer zou moeten eten. Om de afwisseling te bevorderen. Ieder extra vakje dat je inkleurt bovenop je normale eetpatroon is winst. Als je je variatie langzaam verder uitbreidt en volhoudt, dan school je vanzelf je darmflora om. Waardoor minder behoefte ontstaat om dingen te eten die minder goed zijn voor jezelf én voor de planeet.

Niet gelukt: boosters 

De bingokaart is leuk om uit te printen en op te hangen in de keuken en ook daadwerkelijk kruisjes te zetten. Ik weet zeker dat het helpt bij het aanpassen van je eetpatroon. Wij hebben de kaart niet uitgeprint. We komen overigens een heel eind. Behalve die tweede o, boosters. Kiemgroenten, kimchi en gefermenteerde groenten zitten niet in ons eetpatroon. In de jouwe wel?! 

De schijf van vijf

De schijf van vijf zoals we die vroeger kenden, is achterhaald. Toch leuk om deze even op te zoeken. Deze schijf is uit 1953.