52 weken duurzaam #31: Breng per dag 20 minuten in de natuur door en herken planten

Vogeleiland met o.a. aalscholvers en lepelaars

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaam
Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 31 was de opdracht om meer tijd in de natuur door te brengen en planten te herkennen. Liefde voor de natuur begint door er vertrouwd mee te raken. Door planten en bomen te herkennen. En te bewonderen. 

Met de paplepel ingegoten 

Carmen: Van huis uit ben ik opgegroeid met liefde voor de natuur. Mijn vader kan stilstaan bij een klein bloempje en deze uitgebreid bekijken. Heel lang. Datzelfde geldt voor een vogel. Of een paddenstoel. En elke paddenstoel wordt gefotografeerd ... ;) Zoveel geduld heb ik niet. Maar natuur blijft me wel boeien.

Natuurvriendinnetjes

Aan het eind van onze straat woont de familie Rouwhorst. En ik speelde met de dochters, Natalja en Mynoushka. Deze familie had (en heeft nog steeds) een prachtige wilde tuin met heel veel bloemen en een vijver. En ze hadden een grote, zware bloemenpers waar heel veel bloemen in pasten. Ik ging ook bloemen drogen en plakte ze in een album en leerde zo de verschillende soorten herkennen. Ik heb het nooit losgelaten. 

Schiermonnikoog: het mooiste eiland

Deze week zaten we op Schiermonnikoog. En dan krijgen we zo'n leuke weekopdracht! Die 20 minuten in de natuur doorbrengen, was natuurlijk geen enkel probleem. We hebben diverse bloemen en planten op het eiland gezien waarvan we de naam nog niet wisten. En die hebben we opgezocht in de app (iNaturalist en Google). Maar het blijft lastig. Want er zijn zoveel bloemen die op elkaar lijken! Dus of alles klopt, weet ik ook niet. Wat zijn ze mooi he?! 

We hebben de afgelopen twee weken ook regelmatig richting het vogeleiland gefietst. Hier zitten tientallen aalscholvers en lepelaars, een prachtig gezicht én geluid!

Smal streepzaad


Zeepkruid

Keizerskaars

Zwarte toorts

Echte koekoeksbloem

Lamsoor

Akkermunt

Bolboschoenus

Kattendoorn
Biggenkruid

Duindoorn

Gewone reigersbek

Grote kattenstaart

Harig wilgenroosje

Wilgenroosje