52 weken duurzaam #28: Fix it

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 28 was de opdracht: geef je spullen een tweede kans en repareer ze in plaats van nieuw te kopen. 

In onze wegwerpmaatschappij word je continu verleid om nieuwe spullen te kopen in plaats van je oude te repareren. Maar dat is geen duurzame keuze. Gun je oude spullen nog een ronde. 

Geen handige Harries 

Ik zal het maar eerlijk zeggen: Olaf en ik zijn geen handige Harries. Wij kunnen geen nieuwe stekker aan een lamp zetten, timmeren geen tuinhuisje in elkaar en hebben zelfs geen boormachine in huis. We hebben gelukkig wel handige en lieve familie. Die ons helpen als we erom vragen. Broer Frank die dingen in ons huis repareert, vader Frits die een nieuwe stekker aan de kapotte stofzuiger zet en moeder Willie die het gat in mijn spijkerbroek maakt. 

En je kunt het natuurlijk ook altijd buiten je familie zoeken. Ik heb deze week mijn sandalen naar de schoenenwinkel gebracht, daar kunnen ze deze opnieuw stikken. En in Ulft zit ook een kledingreparatiewinkel, super handig! 

Maar ik geef toe, soms is de verleiding te groot om toch maar nieuw te kopen. Nee, niet duurzaam. Wel menselijk. 

Mijn sandalen worden gerepareerd

De oude stofzuiger op de foto doet het niet meer, maar wat issie mooi he! We kochten 'm voor een nieuwe opdracht waarbij we spullen uit de jaren '50/'60 (wederopbouw) nodig hebben.