52 weken duurzaam #26: Ruil je kleding
Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 26 was de opdracht: Ruil je kleding.

Wist je dat we gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken per jaar kopen?! Dat is écht superveel. En nóg erger: veel van die kleding dragen we amper en blijft ongebruikt in de kast hangen. Dat kan anders en daarom de oproep om kleding die je zelf niet draagt te ruilen. Superleuk, het kost je helemaal niets en je bent ook nog eens duurzaam bezig!

Ketting Kledingruil Ulft e.o.

Wij hebben in Ulft en omgeving zo'n ketting opgezet. Het principe: mensen ruilen kleding met elkaar, net zoals je dat vroeger deed, met de kleding van je neefje of nichtje. Samen vormen we een ketting. Op de route rouleren een aantal tassen met kleding. Op dit moment hebben we een ketting voor de vrouwen waarin vijf tassen rouleren. De mensen die meedoen komen uit Ulft, Gendringen, Varsselder, Etten, Terborg en Silvolde. Hun leeftijd varieert van 15 tot 80 jaar. Het kost je helemaal niets om mee te doen en het is geheel coronaproof. En vind je er niets meer aan, dan meld je je gewoon af, je zit nergens aan vast. 

Alle informatie over deze ketting vind je op onze website. Doe je nog niet mee? Twijfel niet, maar meld je vandaag nog aan!