52 weken duurzaam #25: Neem je ochtendroutine onder de loep

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 25 was de opdracht: Neem je ochtendroutine onder de loep.  

Ochtendmens

Carmen: Ik ben een ochtendmens. In de ochtend ben ik op mijn best. Ik ben fit, fris en werk als een paard. Soms is het even doorbijten als de wekker gaat (nu al?!), maar daarna ben ik blij dat ik mijn bed uit ben. We ontbijten 9 van de 10 keer ook samen, als gezin. En dat is fijn, zo'n gezamenlijk begin van de dag. Voordat iedereen uitvliegt en zijn eigen gang gaat. Om elkaar bij het avondeten weer te ontmoeten en de verhalen van de dag met elkaar te delen. 

Ochtendwandeling

Ik ben niet van de yoga en die oefeningen die we als tip kregen, vind ik écht een heel goed idee en het zou ook heel goed voor me zijn (mijn rug is mijn zwakke plek), maar het komt er gewoon niet van. Ik probeer vóór de ochtendstart (die is om 8.45 uur met het team Communicatie) een rondje te lopen en zwerfafval te rapen. Dat is fijn om te doen, erg nuttig en soms leidt het tot een leuk gesprek in de vroege ochtend waardoor ik me moet haasten om op tijd achter mijn laptop te zitten. De leukste zwerfafvalvondsten deel ik op Instagram:  @zwerfafvalvondsten.

Ik voer mijn wandelingen ook in op Ommetje. Het idee dat ik zo hoog mogelijk moet komen, heb ik losgelaten. Wat een bevrijding. Ik loop voor mezelf, niet voor anderen. 

Kortom, ik ben tevreden met mijn ochtendroutine. En jij?!