52 weken duurzaam #24: Pluk je wild

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 24 was de opdracht: Pluk je wild en haal je eten uit de natuur.  

Is dit lekker?!

Ook deze week gingen we gewoon naar de supermarkt. Maar wel nieuwsgierig geworden of het te doen is, eten uit de natuur. Niet als een dolle op zoek gegaan naar soorten paddestoelen, veel te bang om iets te eten dat giftig is. 

De Mengelmoestuin adviseerde op Facebook brandnetels: eten (in de yoghurt) of drinken (als thee). Of eigenlijk: brandnetelzaad. Ik wist niet dat het bestond. Gisteren, toen de rest van het gezin voetbal keek, ging ik brandnetels plukken en thee zetten. Eerlijk? Ik vond er niks aan. Zoon Mathijs probeerde ook een glas maar had dezelfde mening. Ik was in eerste instantie nog van plan ook kamillethee te proberen, maar ik pak toch liever een zakje. 

Fruitschuur

In Gaanderen, een klein stukje fietsen van ons huis zit de Fruitschuur. Hier kun je zelf fruit plukken, superleuk. Ze hebben er heerlijke bosbessen, blauwe bessen, rode bessen, bramen en aardbeien. Vooral de bramen en de bosbessen zijn favoriet bij ons. Het is er nog net te vroeg voor, we wachten dus nog even tot ze rijp zijn (op hun website geven ze aan als je zelf kunt plukken, heel handig). 

Kortom, leuk idee, dat wild plukken in de natuur, maar ik ben niet zo'n fan.