52 weken duurzaam #23: Mest je kledingkast uit

Wij doen mee aan de challenge 52 weken duurzaamElke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 23 was de opdracht om je kledingkast uit te mesten, op een duurzame manier. Dit is ons natuurlijk op het lijf geschreven!  

Opruimen geeft rust en ruimte

Regelmatig je kledingkast opruimen is heerlijk! Je moet dan wel kritisch durven zijn en kleding die je niet draagt een andere bestemming geven. Maar hoe heerlijk is het om weer overzicht te hebben en aandacht te hebben voor al die mooie kledingstukken. Ik schreef al eens hoe fijn het is om je kleding op te ruimen

Ketting Kledingruil

Het is soms wel een drempel om kleding die je niet meer draagt zomaar weg te doen. Je hebt er bepaalde herinneringen aan of veel geld voor betaald. Nu kun je het verkopen via Vinted, maar je kunt het ook ruilen. Er zijn heel veel kettingen in Nederland en wij hebben Ketting Kledingruil Ulft opgezet. Doe je nog niet mee? Meld je dan aan! Er zijn alleen maar voordelen: je ontmoet nieuwe mensen, je komt op een duurzame manier van je niet gedragen kleding af én je scoort zelf ook nog wel eens een leuk kledingstuk! En telkens als de tas weer bij jou komt, maakt je hart een sprongetje: zou er wat moois in zitten?!

Kleding is enorm vervuilend

Kleding is leuk, maar ook enorm belastend voor onze planeet. In totaal zit in één spijkerbroek zo'n 10.000 liter water verborgen (dat is 200 dagen douchen) en komt er zo'n 32 kilo CO2 vrij (dat is 150 kilometer autorijden). Heb je een uitdaging nodig om geen nieuwe kleding te kopen? Meld je dan aan voor de wereldwijde challenge: Slow Fashion Global: koop 3 maanden geen nieuwe kleding. Meld je ook aan en vertel het verder. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een duurzame wereld.