Challenge 52 weken duurzaam #16: Word guerilla gardener

Patricia zaait

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 16 was de opdracht: word guerilla gardener, oftewel: ga tuinieren buiten de grenzen van je eigen tuin. 

Samen

Sinds een aantal weken hebben we de besloten Facebookgroep 'Bomenbuurt Ulft' opgezet. Hier delen we de plannen die we voor de buurt hebben en de resultaten van gesprekken met gemeente, basisschool en derden. Vanuit deze groep ontstond het idee om samen bloemzaad te zaaien. Van het één kwam het ander. De Wildbeheereenheid Gendringen - Bergh schonk ons 1,5 kilo bloemenmengsel, de gemeente ging freezen en uiteindelijk stonden zo'n vijftien buurtbewoners op Nationale Zaaidag enthousiast gemengd bijen- en vlindermengsel te strooien. We maakten ons wel wat zorgen om het weer want bloemzaadjes hebben water nodig. Gisteren ontvingen we een lief appje van het hoofd van de school: de schoolkinderen gaan de zaadjes water geven!

Gemeente Oude IJsselstreek freest de grond

Wildbeheereenheid Gendringen - Bergh schenkt bloemenmengsel

Thea, Hidde en Gerrie zaaien

Katja en Luc zaaien

Stokroos

Via een lieve vrouw uit de groep '52wekenduurzaam' kregen we nog flink wat zaad van de stokroos. Dat heb ik gisteren bij diverse lantaarnpalen in de Wilgenstraat gezaaid.

Lantaarnpaal Wilgenstraat

Hondenpoep

Hondenpoep is een grote ergernis in de wijk. Na het zaaien hebben we overal stokjes in de grond gestoken. Met aan de ene kant 'Hier is gezaaid' en aan de andere kant 'No shit'. Het lijkt alsof ik net wat minder hondenbezitters zie stoppen bij het gras. Of wil ik dat graag zien? Hopelijk helpt het en hebben we straks een prachtig bloemenveld. Zonder drollen.