Challenge 52 weken duurzaam #13: Vergroen je buurt

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 13 was de opdracht: vergroen je buurt en je tuin en ga tegels wippen. We hebben deze week geen enkele tegel gewipt. Maar wat dan wel?! 

Onze tuin 

Wij hebben drie jaar geleden een duurzame tuin laten aanleggen. Met voldoende ruimte voor bloemen en planten en waterschalen voor de vogels. We zijn nog altijd heel blij met onze tuin en genieten er elke dag van. We haalden het certificaat duurzame tuin, uit handen van niemand minder dan Lodewijk Hoekstra. 

Groen dak

Sindskort hebben we een groen dak op onze berging. Weer een mooie toevoeging aan onze duurzame woning én tuin. En wat ziet het er leuk!

Onze buurt

We wonen in de Bomenbuurt in Ulft. De naam zegt het al: hier staan bomen. Het is een duurzame wijk, zonder gas en dus zijn we hier al best duurzaam bezig met z'n allen. Maar het kan altijd beter. En daarom zijn we een buurtinitiatief gestart met hele mooie ideeën. Onder andere meer bloemen in de wijk, moestuinen voor de schoolkinderen en minder hondenpoep. Op de pagina Buurtinitiatief Bomenbuurt meer informatie hierover.

Ons werk

We zijn dagelijks met groen bezig. Olaf werkt onder andere voor NL Greenlabel en doet hier de social media en fotografie voor groene projecten. Carmen werkt als communicatieadviseur bij Waterschap Rijn en IJssel en is vanuit Weet van Water betrokken bij projecten waarbij het streven is om meer groen in de woonwijken toe te passen en regenwater af te koppelen. 

Geen tegels gewipt dus. Maar wel lekker met groen bezig geweest.