Bewoners Bomenbuurt Ulft zaaien bloemenmengsel tijdens Nationale Zaaidag

 

Donderdag 22 april is het Nationale Zaaidag. De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roept particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Een groep betrokken bewoners uit de Bomenbuurt in Ulft doet mee en gaat donderdag samen bloemenmengsel zaaien, coronaproof. 

Hulp

De gemeente Oude IJsselstreek werkt mee aan dit burgerinitiatief en heeft de grond vooraf gefreesd. Wildbeheereenheid Gendringen-Bergh stelt het bloemenmengsel (meerjarig bijenmengsel) beschikbaar, in totaal ruim 1,5 kilo.

Plek

Er wordt gezaaid op een brede strook van zo’n 2 meter aan de Wilgenstraat en op diverse plekken in het park bij de Oersprong.

Buurtinitiatief Bomenbuurt

Deze zaaiactie maakt onderdeel uit van een groter plan om de Bomenbuurt nog aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Denk aan minder hondenpoep, minder snelheid op straat, meer biodiversiteit en een betere bestemming voor de braakliggende gronden aan de Wilgenstraat. Er worden gesprekken gevoerd met de gemeente en basisschool De Oersprong. Ook andere partijen die graag een bijdragen willen leveren, zijn welkom om mee te denken. Meer info op de pagina Buurtinitiatief Bomenbuurt