Wees geen gehaktbalfundamentalist en stem morgen groen!

Iedere week publiceren we op deze website een deel van een hoofdstuk uit ons boek 'Gelukkig met minder spullen'. Vanwege de komende verkiezingen, schuiven we dit een week door en vragen we nu aandacht voor jouw stem tijdens de Tweede Kamer verkiezingen. 

Geen dode dieren meer

Wij waren gek op sappige worstjes, gehaktballen en grote wienerschnitzels. Toch zijn we daar zo'n vijf jaar geleden mee gestopt, wij eten geen dode dieren meer. We zijn blij dat we niet meer bijdragen aan het gigantische dierenleed, de klimaatverandering en virussen die ontstaan door de bio-industrie in Nederland.

Gun je kinderen een betaalbare woning

Wij eten geen vlees omdat we onze kinderen een wereld gunnen met schone lucht, schoon water en genoeg bomen, planten en insecten. Bovendien gunnen we hen over een jaar of tien een betaalbare en duurzame woning. Door de gigantische CO2 uitstoot van onder andere de bio-industrie is niet alleen de lucht verontreinigd maar weten we ook niet waar we met de gigantische hoeveelheid stront heen moeten van 640 miljoen dieren in Nederland. Door deze stikstof kunnen er veel minder huizen gebouwd worden voor starters op de woningmarkt.

Natte voeten

Door de enorme CO2 uitstoot smelten de poolkappen nog sneller. Over negen jaar zullen we daardoor al met natte voeten zitten in een groot deel van Nederland.

Niet nóg een lockdown

We hebben geen zin om voor de vleeseters die hun balletje gehakt niet kunnen laten staan straks weer een jaar in quarantaine te zitten met alle sociale en financiële gevolgen van dien. Dus wees alsjeblieft geen gehaktbalfundamentalist morgen in het stemhokje.


Stem groen

Natuurlijk heeft ieder zijn persoonlijke belangen en kunnen wij niet bepalen waar jij op gaat stemmen. Maar de gevolgen die we hierboven schetsen, zijn voor iedereen van groot belang. Niemand heeft toch zin om straks nóg een jaar in lockdown te zitten vanwege wéér een
nieuw virus? Dus kies morgen niet alleen voor je eigen portemonnee en de korte termijn. Maar stem met je verstand en stem groen voor je kinderen, kleinkinderen, minder dierenleed en vooral voor een betere en leefbare groene toekomst.

Klimaatlabel

Twijfel je nog? Bekijk dan onderstaand klimaatlabel met de belangrijkste politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamer verkiezingen.