Challenge 52 weken duurzaam #10: Eet lekker vega

 


Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 10 was de opdracht: eet lekker vega. We eten met elkaar nog steeds veel vlees. En dat zorgt voor een enorme ecologische voetafdruk. Deze week dus geen vlees of vis.

Een eitje

Hoe moeilijk was dat voor ons? Niet! Sinds ruim vijf jaar eten we geen vlees. De uitdaging van deze week was dus een eitje. Over eitje gesproken: Olaf heeft een aantal weken geprobeerd om helemaal vegan te gaan. Dus geen gewone melk, maar sojamelk. Geen gewone youghurt, maar sojayoghurt. Geen eieren en geen roomboter maar sojaboter. Is dat gelukt? Nee! Hij vond het niet leuk en miste zijn stukje brie, lekkere boter op brood en een gekookt of gebakken eitje. Is dat heel erg? Nee, vinden wij niet. Niemand is perfect, dus wij ook niet. Als iedereen al eens de helft minder vlees zou eten, zou de wereld er al heel anders uitzien (en hebben we minder kans op een volgende pandemie).

Vegetarische kookboeken

We deden twee weken geleden een winactie. De winnaar won een prachtige stapel vegetarische kookboeken. Haar reactie: "Het grootste deel van de week eten we nu vegetarisch."