Selectief televisie kijken

Iedere week publiceren we op deze website een deel van een hoofdstuk uit ons boek.
Deze week hoofdstuk 6.

Hoofdstuk 6: Selectief televisie kijken

Olaf: Ik ben geen minimalist die zijn televisie de deur uit heeft gedaan. Dat had de rest van het gezin ook absoluut niet goedgekeurd. Al wil je een minimalist zijn, je hebt ook te maken met huisgenoten die eigen wensen en idee├źn hebben. De kinderen (ze zijn vijftien en zeventien jaar) kijken naast televisie ook veel via Youtube. We hebben geen televisieabonnement, we kijken via NLZiet en een Chromecast. 


Televisie kijken is voor ons vooral een sociaal gebeuren. Gezellig met het hele gezin een uurtje op de bank, commentaar geven en lachen. We kijken vooral programma’s waar we blij van worden en energie van krijgen. ‘Oogappels’, een Nederlandse serie over pubers, vonden we allevier heel leuk en een mooi haakje om heikele onderwerpen zoals drugs, drank en pesten met onze kinderen te bespreken. Of ‘Chateau Meiland’,  we lachen om de luidruchtige familie Meiland die wel van aanpakken weet en sinds een tijdje in het Achterhoekse Hengelo woont. We zitten niet zoals vroeger op zaterdagmiddag al om vier uur in de pyjama met natte haren naar Klassewerk te kijken, dat is al te zoet.

Verder lezen?

Nieuwsgierig geworden naar de rest van het hoofdstuk en het boek? Je kunt ons digitale boek bestellen via onder andere bol.com. De papieren versie bestel je via Amazon.