Minder kleding

Iedere week publiceren we op deze website een deel van een hoofdstuk uit ons boek. Deze week hoofdstuk 7.

Hoofdstuk 7: Minder kleding

Olaf: Kleding is binnen ons gezin een ding. We besteden er te veel tijd en geld aan. Van het geld dat we aan kleding besteden en hebben besteed, kun je een mooie middenklasser auto aanschaffen. Het gaat wat dat betreft de laatste tijd al stukken beter: we kopen nu vooral tweedehands kleding. Zowel online bij Vinted.nl als bij kringloopwinkels en Appel & Ei (ook een aanbieder van tweedehands kleding, maar met over het algemeen een betere kwaliteit en aanbod dan de kringloopwinkel). Mathijs koopt bijna alleen nog maar tweedehands kleding. Voor hem zijn dat geen afdankertjes, maar prachtige items die hij voor een prikkie kan kopen.


Carmen: In mijn jeugd maakte mijn moeder veel kleding zelf. Ze had vóór haar trouwen bij Berghaus gewerkt en ze wist dus hoe ze een naaimachine moest hanteren. Ze kon het goed, maar voor een kind is het niet altijd fijn als je moeder zelf kleding maakt. Bij het passen van een nieuwe zelf gemaakte broek bijvoorbeeld, zat er altijd nog wel een vergeten speld in de stof. 


En dan de popjestrui …. Ik zal in de zesde klas (nu groep 8) hebben gezeten. Een popjestrui was erg in. Dat is een trui met allerlei popjes in heel veel kleuren. Mijn moeder kocht wol en ging aan de slag. Het was een hele klus en ze had natuurlijk meer te doen dan alleen een trui voor mij te breien. Tegen de tijd dat deze trui eindelijk af was (ik heb geen idee hoe lang het duurde: waren het een paar weken of een paar maanden?), vond ik de trui eigenlijk helemaal niet leuk meer, ik vond ‘m afschuwelijk!

Verder lezen?

Nieuwsgierig geworden naar de rest van het hoofdstuk en het boek? Je kunt ons digitale boek bestellen via onder andere bol.com. De papieren versie bestel je via Amazon.