Challenge 52 weken duurzaam #8: Halveer je voetafdruk

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 8 was de opdracht: halveer je voetafdruk. De helft van je wasmiddel. De helft van je stress. De helft van je uitgaven. Alles gaat deze week door de helft. Meer doen met minder.

Minder verbruiken 

Het is goed om je bewust te zijn van wat je uitgeeft en wat je verbruikt. En als dat minder kan, is dat een goed idee. Ik deed deze week iets minder wasmiddel bij de was. Ik waste mijn handen met iets minder zeep. In de middag even geen koekje bij de thee (ook nog beter voor de lijn). En we kopen al véél minder spullen dan jaren geleden. Kleding kopen we al helemaal een stuk minder. En áls we iets kopen, is het vaak tweedehands. We zijn zelfs met een Ketting Kledingruil in ons dorp gestart!

Geniet!

In deze coronatijd is er weinig om naar uit te kijken. Geen feestjes, gezellige etentjes of dagjes weg. Hoe fijn is het dan om van kleine dingen te genieten. Mooie magnoliatakken in de vaas, een heerlijke appelflap bij de koffie en een glaasje wijn met nootjes op zaterdagmiddag. Op dat soort dingen gaan we dus niet halveren. Ik zeg juist: geniet van die kleine dingen en maak plezier!