Challenge 52 weken duurzaam #7: zet 'm op 60


Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 7 was de opdracht: zet 'm op 60. We moesten de watertemperatuur van onze centrale verwarming verlagen tot 60 graden Celsius. Een simpele opdracht die scheelt in het energieverbruik én je portemonnee. 

Je huis verwarmen met een waxinelichtje

Voor ons was dit geen opdracht: wij wonen in een duurzaam huis, heel goed geïsoleerd en met een warmtepomp en géén centrale verwarming. En hoe fijn is dat: zomer en winter is het heerlijk in huis. In de zomer is het er heerlijk koel en in de winter is het er behaaglijk met zo'n 20 á 21 graden. 

Ketting Kledingruil

Maar natuurlijk hebben we nog genoeg andere dingen te doen op het gebied van duurzaamheid. Naar aanleiding van een bericht in de besloten Facebookgroep van '52 weken duurzaam' zijn we gestart met een Ketting Kledingruil in ons eigen dorp. Een super duurzame manier om met kleding om te gaan natuurlijk en je komt in contact met enthousiaste mensen die je nog niet kende, zo leuk!

Positieve energie

En natuurlijk gaan we door met koud douchen, kijken we kritisch naar plastic verpakkingen, zijn we lief voor de vogels in de tuin en maken we dagelijks de nodige ommetjes. Kortom, er is nog genoeg te doen en te verbeteren. Ook broeden we op een supergaaf plan om de wijk te vergroenen. Maar daar later meer over. Weet je dat je trouwens ontzettend veel positieve energie krijgt van al die nieuwe plannen op het gebied van duurzaamheid. Hebben jullie dat ook?!