Doen jullie met ons mee?

Gisteren keken we NPO1 en zagen het filmpje van astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels op zijn sterfbed. Het filmpje is al bijna zeven jaar oud maar actueler dan ooit. Want nog steeds zijn we niet gestopt met het vernielen van onze mooie aarde. En nog steeds hebben we machthebbers die drukker zijn met het vergaren van macht en rijkdom en het onderdrukken van bevolkingsgroepen dan met het behouden en beschermen van onze mooie, maar kwetsbare planeet.

Maak de juiste keuze

Iedereen mag en kan in Nederland zijn eigen keuzes maken. Sta je in de supermarkt, maak dan een keuze met je gezonde verstand. Want een doos hamburgers of frikadellen voor drie euro bestaat niet en is geen goede keuze. Niet voor de werknemers die de hamburgers onder slechte arbeidsomstandigheden produceren; niet voor de dieren én niet voor de planeet. En trouwens ook niet voor je kinderen en eventuele kleinkinderen. 

Geen blik in de berm

Ook als je de volgende keer een blikje fris koopt, gooi dan de verpakking thuis in de prullenbak of container. Niet op straat of in de berm zodat koeien dit opeten en ziek worden omdat het vermalen blikje in hun voer komt.

Maak het verschil

Met dit op het oog simpele, kleine keuzes maak je al een wereld van verschil op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. Zullen we daarom het nieuwe jaar in de geest van Wubbo goed beginnen? Doen jullie mee? Wij zijn alvast begonnen:-)!