Challenge 52 weken duurzaam #2: Loop je warm

Wij doen mee aan de challenge '52 weken duurzaam'. Elke week krijgen we een nieuwe opdracht. Voor week 2 was de opdracht: loop je warm. Met andere woorden: wandel zoveel als mogelijk.

Olaf: Ik heb daarom deze week de auto en fiets niet aangeraakt. In totaal heb ik 77.496 stappen gezet en me letterlijk warm gelopen. Omdat ik zoals veel mensen een zittend beroep heb, vind ik het heel belangrijk om dagelijks een wandeling te maken. Bovendien kom ik tijdens wandelingen op de beste ideeën. "De geest moet waaien" is niet voor niks een bekende uitdrukking.


Het liefst loop ik langs de Oude IJssel. Op en langs het water is altijd bedrijvigheid en reuring. Vaak zie je ook de mooie blauwe schittering van een ijsvogel of een groene specht. Ik kom meestal terug vol nieuwe energie en plannen. Dus met warm lopen ga ik zeker door en die 10.000 stappen per dag is een mooi doel om vol te houden.

Carmen: Ik loop ook graag, maar deze week ging het bij mij iets minder fanatiek. Ik heb wél twee keer 15 kilometer hardgelopen, ben wezen wandelen met vriendin Angelique én heb het pakje van Vinted met de fiets opgehaald in Etten (en KOUD dat het was!!). Het goede nieuws: naast mijn werk bij het waterschap (vooral op de stoel zitten) was ik deze week druk met een hele leuke opdracht voor Opgeruimd met Carmen waarbij ik heel veel in beweging was, dus die stappen heb ik wel gemaakt, maar op een andere manier.